Γνωρίστε την ομάδα μας

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους τεχνικούς συμβούλους και νομικούς πιστοποιημένους από την TÜV Austria Hellas.

Στον τομέα Πληροφορικής υπεύθυνη είναι η κα Αθανασία Τυχάλα , ενώ υπεύθυνη Νομικός Σύμβουλος της ομάδας μας είναι η κα Σαρηγιαννίδου Μαρία.

Τυχάλα Αθανασία

IT Manager / cDPO

H Αθανασία Τυχάλα είναι πληροφορικός και Διαπιστευμένη “Data  Protection  Officer [DPO] Executive“ από την TÜV Austria Hellas, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17024.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, και συνέχισε τις σπουδές της στο μεταπτυχιακό τμήμα «Δικαίου και Πληροφορικής» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Εργάζεται επί δεκαετίες ως σύμβουλος μηχανογράφησης, με κύρια ασχολία την μηχανοργάνωση μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων και βιομηχανιών και την ασφάλεια και προστασία των δεδομένων τους.

Από το 2018 έχει αναλάβει ως Υπεύθυνη Προστασίας Δεδομένων (DPO) μεγάλες επιχειρήσεις του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα καθώς και την μελέτη συμμόρφωσης πολλών επιχειρήσεων με τον Κανονισμό 679/2016 (GDPR).

Είναι επίσης εισηγήτρια σε εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια με αντικείμενο το νέο Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR), την ασφάλεια δεδομένων και τον ρόλο του Υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων (DPO).

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται κυρίως στην ασφάλεια δεδομένων ,στο δίκαιο προστασίας προσωπικών δεδομένων στην ψηφιακή εποχή, στις τεχνολογικές εξελίξεις αναφορικά με την εισαγωγή της τεχνητής νοημοσύνης και του διαδικτύου των πραγμάτων (IOT) στην καθημερινότητα των φυσικών προσώπων και των επιχειρήσεων.

Είναι μέλος της ερευνητικής ομάδας Δικαίου και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας https://www.itlaw.uom.gr/Tychala.html

Είναι επίσης μέλος του Ινστιτούτο Επαγγελματιών Ιδιωτικότητας Βορείου Ελλάδος ,μέλος του DPO Network Greece και μέλος της Homo digitalis.

Σαρηγιαννίδου Μαρία

Δικηγόρος / cDPO

Η Μαρία Σαρηγιαννίδου αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης και τη Νομική του ΑΠΘ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Οικονομικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Μονάχου (LL.M. europae), μεταπτυχιακού στο Ιατρικό Δίκαιο και Βιοηθική από το ΑΠΘ και μεταπτυχιακού στο Κτηματολόγιο επίσης από το ΑΠΘ.  Έχει πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες και ασκεί ενεργό δικηγορία από το 2012. 

Είναι πιστοποιημένη Υπεύθυνη Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων από την TÜV Austria Hellas και μέλος της Διαρκούς  Επιστημονικής  Επιτροπής  του Υπουργείου Δικαιοσύνης  με αντικείμενο «την παρακολούθηση των επιστημονικών εξελίξεων και του νομικού πλαισίου προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, και την υποβολή προτάσεων για την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας ενόψει των νέων τεχνολογιών» και έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων και σεμιναρίων επιμόρφωσης. 

https://www.ministryofjustice.gr/wp-content/uploads/2020/05/FEK-SYSTASHS-F.343-PROSOPIKA-DEDOMENA.pdf

Είναι μέλος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. Μιλά άριστα Αγγλικά και Γερμανικά και έχει καλή γνώση Ισπανικών και Ιταλικών . 

Μοιραστείτε το :