Ισχύει από 25/05/2018

Τελευταία ενημέρωση 05/09/2020

Σας ευχαριστούμε που επισκεφθήκατε την ιστοσελίδα της ΛΥΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΚΕ (εφεξής η εταιρεία). Η εταιρίας μας έχει διακριτικό τίτλο Thinx Information Solution.

Πριν χρησιμοποιήσετε την ιστοσελίδα μας, παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά την παρούσα Πολιτική Προστασίας Προστασίας Προσωπικών δεδομένων.

Εισαγωγή

Η εταιρεία μας ως υπεύθυνος επεξεργασίας σας ενημερώνει για τον τρόπο συλλογής και επεξεργασίας πληροφοριών σχετικά με εσάς.

Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα (ΠΔ) είναι κάθε πληροφορία που αναφέρεται σε φυσικά πρόσωπα των οποίων η ταυτότητα είναι γνωστή ή μπορεί να εξακριβωθεί.

Η προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα είναι πολύ σημαντική για την εταιρεία μας η οποία λαμβάνει μέτρα προς την κατεύθυνση αυτή, όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα της.

Η προστασία προσωπικών δεδομένων διέπεται από τις αρχές του  Κανονισμού 679/2016, (GDPR) για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων και του Eθνικού Nόμου 4624/2019 .

Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα παραθέτει το είδος των πληροφοριών που μπορεί να συλλέξουμε κατά την επίσκεψη σας στην ιστοσελίδα μας και σας ενημερώνουμε για το πώς χρησιμοποιούμε αυτές τις πληροφορίες. Όταν μας παρέχετε οικειοθελώς προσωπικές πληροφορίες, όπως το όνομα σας, τη διεύθυνση ή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, αντιμετωπίζουμε τις πληροφορίες αυτές με απόλυτη εμπιστευτικότητα. Με την επιφύλαξη ειδικών προβλέψεων της Παρούσας Πολιτικής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα καμία προσωπική πληροφορία δεν αποτελεί αντικείμενο ενοικίασης, πώλησης, δημόσιας ανάρτησης ή κοινοποίησης σε άλλες εταιρείες, οργανισμούς ή ιστοσελίδες.

Οι υπηρεσίες που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας απευθύνονται  προς ένα γενικό κοινό, δεν στοχεύουν σε παιδιά και δεν συλλέγουν – εν γνώση τους – προσωπικές πληροφορίες από παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών.

Η Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα εφαρμόζεται προς όλους τους χρήστες της ιστοσελίδας. Η παρούσα Πολιτική εφαρμόζεται στη συλλογή και χρήση των προσωπικών σας πληροφοριών από την  εταιρεία μας (π.χ. πληροφορίες που ορίζουν συγκεκριμένο πρόσωπο όπως πλήρες ονοματεπώνυμο ή ηλεκτρονική διεύθυνση).

Τι πληροφορίες συλλέγουμε από εσάς

Όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας, ενδέχεται να συλλέξουμε δεδομένα από εσάς. Ορισμένα από αυτά τα δεδομένα ενδέχεται να είναι προσωπικής φύσης. Αυτά τα δεδομένα μπορεί να περιλαμβάνουν το ιστορικό αναζήτησης, τη διεύθυνση IP, την ανάλυση οθόνης, το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιήσατε, το λειτουργικό σύστημα και τις ρυθμίσεις, τις ώρες πρόσβασης. Αν χρησιμοποιείτε κάποια φορητή συσκευή, ενδέχεται επίσης να συλλέξουμε δεδομένα που να αναγνωρίζουν τη συσκευή και κάποιες ρυθμίσεις της .

Η εταιρεία μας διατηρεί το δικαίωμα να συγκεντρώνει μη προσωπικά στοιχεία αναγνώρισης των χρηστών (τύπος φυλλομετρητή (browser), είδος υπολογιστή, λειτουργικό σύστημα, παρόχους διαδικτύου κτλ) ή/και να παρακολουθεί διευθύνσεις πρωτοκόλλου Internet (IP Address) χρησιμοποιώντας αντίστοιχες τεχνολογίες (cookies). Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο κάθε χρήστη χωρίς να είναι δυνατή η πρόσβαση σε έγγραφα ή αρχεία του υπολογιστή του χρήστη. Χρησιμοποιούνται για την διευκόλυνση πρόσβασης του χρήστη κατά τη χρήση συγκεκριμένων υπηρεσιών ή/και σελίδων της ιστοσελίδας, καθώς και για στατιστικούς λόγους. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιεί η Ιστοσελίδα, παρακαλούνται οι χρήστες να επισκεφτούν την αναρτημένη Πολιτικής Χρήσης των Cookies (Cookies Policy).

Η εταιρεία μας συλλέγει και επεξεργάζεται δεδομένα αποκλειστικά και μόνο για τους σκοπούς της νόμιμης και ορθής λειτουργίας της και για να προσφέρει στους πελάτες της και τους χρήστες του διαδικτύου την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης. Σε κάθε περίπτωση συλλογής ή αποστολής δεδομένων προηγείται σαφής και ρητή αποδοχή από την πλευρά του χρήστη με κατάλληλο στοιχείο διεπαφής (user interface).

Αν ενδιαφέρεστε να επικοινωνήσουμε μαζί σας ,στα δεδομένα που συλλέγουμε μέσω της φόρμας επικοινωνίας μπορεί να περιλαμβάνονται τα εξής:

Το όνομα και το επώνυμο σας , η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, το τηλέφωνο επικοινωνίας σας καθώς και σε ποια εταιρεία πιθανόν εργάζεστε.

Πως συλλέγουμε τα προσωπικά σας δεδομένα

Συλλέγουμε τα προσωπικά σας δεδομένα απευθείας από εσάς. Μάς παρέχετε τα προσωπικά σας δεδομένα όταν συμπληρώνεται τις φόρμες εγγραφής/επικοινωνίας που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα μας

Με ποιον μοιραζόμαστε τα δεδομένα σας

Δεν μοιραζόμαστε τα στοιχεία σας για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης. Χρησιμοποιούμε υπηρεσίες τρίτων (εκτελούντες την επεξεργασία) για πολύ συγκεκριμένες και απολύτως απαραίτητες υπηρεσίες, όπως hosting ή web analytics.

Ιστότοποι που φιλοξενούνται από τρίτα μέρη

Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων από την εταιρεία μας αφορά σε δεδομένα που συλλέγονται ή υποβάλλονται στον παρόντα ιστότοπο ή υποβάλλονται κατά την εκτέλεση υπηρεσιών μετά από σχετική συναίνεση. Ο ιστότοπος περιέχει συνδέσμους για συγκεκριμένους δικτυακούς τόπους που φιλοξενούνται από τρίτους φορείς παροχής υπηρεσιών ή άλλα τρίτα μέρη, που μπορεί να μην  υπάγονται στην Πολιτική μας για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων ή σε άλλες Πολιτικές της «ΛΥΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΚΕ»

Ορισμένοι από τους εν λόγω ιστοτόπους μπορεί να διαθέτουν επιφάνεια διεπαφής (interface) που μοιάζει με την αντίστοιχη της εταιρείας μας. Αυτοί οι ιστότοποι μπορεί να σας στείλουν cookies και να ζητήσουν ή συλλέξουν πληροφορίες για σας. Όταν παρέχετε πληροφορίες σε αυτούς τους ιστοτόπους, υπάγεστε στις πολιτικές εκείνου του ιστότοπου.

Αποθήκευση – προστασία των προσωπικών δεδομένων

Ο χώρος φιλοξενίας (data center) όπου αποθηκεύονται τα προσωπικά σας δεδομένα βρίσκονται στην χώρα Γερμανία . Το backup της βάσης με τα δεδομένα σας επίσης βρίσκεται στην Γερμανία.

Χρόνος διατήρησης των προσωπικών δεδομένων

Στην περίπτωση που συμπληρώσετε τα στοιχεία σας και αποστείλετε την φόρμα επικοινωνίας και δεν ζητήσετε διαγραφή αυτών,  τα προσωπικά σας δεδομένα διατηρούνται για χρονικό διάστημα 6 μηνών .

Τα δικαιώματα σας

 Έχετε το δικαίωμα πρόσβασης στα δεδομένα σας , περιορισμού της επεξεργασίας τους , εναντίωσης στην επεξεργασία τους, διαγραφής αλλά και παράδοσής αυτών σε ηλεκτρονική μορφή (φορητότητα) .Σε κάθε περίπτωση παρακαλούμε ενημερώστε μας για το παράπονό σας και θα προβούμε σε ενέργειες .

Μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματά σας στέλνοντας e-mail στη διεύθυνση info@thinx.gr ή στέλνοντας μήνυμα μέσω της παρούσας ιστοσελίδας ή επιστολή στην ταχυδρομική μας διεύθυνση ή καταθέτοντάς μας οι ίδιοι το αίτημα αυτοπροσώπως στη διεύθυνση μας.

Σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθείτε από την απάντησή μας στο παράπονο/απορία σας ,και δεν συμφωνείτε με οποιαδήποτε ενέργεια σχετικά με την επεξεργασία των στοιχείων σας , έχετε το δικαίωμα να παραπονεθείτε στην αρμόδια εποπτική αρχή (στην Ελλάδα η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, www.dpa.gr).

Κοινοποίηση μεταβολών

Εάν μεταβληθεί η παρούσα Πολιτική της εταιρείας μας για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων, θα καταγράψουμε τις μεταβολές στην παρούσα σελίδα.

Ακολουθεί ενημέρωση σχετικά με  την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα μέσω συστήματος βιντεοεπιτήρησης

Στην εταιρεία μας έχουμε εγκατεστημένο σύστημα βιντεοεπιτήρησης. Το σύστημα αποατελείται από μία κάμερα συνδεδεμένη με καταγραφικό . Η κάμερα βρίσκεται τοποθετημένη εξωτερικά των γραφείων μας και είναι στραμμένη προς την είσοδο και τα παράθυρα του χώρου .

  1. Σκοπός επεξεργασίας και νομική βάση:

Χρησιμοποιούμε σύστημα βιντεοεπιτήρησης για τον σκοπό της προστασίας προσώπων και αγαθών. Η επεξεργασία είναι απαραίτητη για σκοπούς εννόμων συμφερόντων που επιδιώκουμε ως υπεύθυνος επεξεργασίας (άρθρο 6 παρ. 1. στ ΓΚΠΔ).

  • Ανάλυση εννόμων συμφερόντων

Το έννομο συμφέρον μας συνίσταται στην ανάγκη να προστατεύσουμε τον χώρο μας και τα αγαθά που ευρίσκονται σε αυτόν από παράνομες πράξεις, όπως ενδεικτικά από κλοπές. Το ίδιο ισχύει και για την ασφάλεια της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της υγείας καθώς και της περιουσίας του προσωπικού μας και τρίτων που νομίμως ευρίσκονται στον επιτηρούμενο χώρο. Συλλέγουμε μόνο δεδομένα εικόνας και περιορίζουμε τη λήψη σε χώρους που αξιολογήσαμε ότι υπάρχει αυξημένη πιθανότητα τέλεσης παράνομων πράξεων π.χ. κλοπής, χωρίς να εστιάζουμε σε χώρους όπου ενδέχεται να περιορίζεται υπέρμετρα η ιδιωτική ζωή των προσώπων των οποίων λαμβάνεται η εικόνα, περιλαμβανομένου του δικαιώματός τους στον σεβασμό των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

  • Αποδέκτες

Το τηρούμενο υλικό είναι προσβάσιμο μόνο από το αρμόδιο / εξουσιοδοτημένο προσωπικό μας που είναι επιφορτισμένο με την ασφάλεια του χώρου. Το υλικό αυτό δεν διαβιβάζεται σε τρίτους, με εξαίρεση τις ακόλουθες περιπτώσεις: α) προς τις αρμόδιες δικαστικές, εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές όταν περιλαμβάνει στοιχεία απαραίτητα για τη διερεύνηση μιας αξιόποινης πράξης, η οποία αφορά πρόσωπα ή αγαθά του υπευθύνου επεξεργασίας, β) προς τις αρμόδιες δικαστικές, εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές όταν ζητούν δεδομένα, νομίμως, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, και γ) προς το θύμα ή τον δράστη μιας αξιόποινης πράξης, όταν πρόκειται για δεδομένα τα οποία ενδέχεται να αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία της πράξης.

  • Χρόνος τήρησης

Τηρούμε τα δεδομένα για επτά (15) ημέρες, μετά την πάροδο των οποίων διαγράφονται αυτόματα. Σε περίπτωση που στο διάστημα αυτό διαπιστώσουμε κάποιο περιστατικό, απομονώνουμε τμήμα του βίντεο και το τηρούμε έως και έναν (1) μήνα ακόμα, με σκοπό τη διερεύνηση του περιστατικού και την έναρξη νομικών διαδικασιών για την υπεράσπιση των εννόμων συμφερόντων μας, ενώ αν το περιστατικό αφορά τρίτον θα τηρήσουμε το βίντεο έως και τρεις (3) μήνες ακόμα.

Έχετε τα εξής δικαιώματα:

  • Δικαίωμα πρόσβασης: έχετε δικαίωμα να μάθετε αν επεξεργαζόμαστε την εικόνα σας και, εφόσον αυτό ισχύει, να λάβετε αντίγραφο αυτής.
  • Δικαίωμα περιορισμού: έχετε δικαίωμα να μας ζητήσετε να περιορίσουμε την επεξεργασία, όπως για παράδειγμα να μη διαγράψουμε δεδομένα τα οποία θεωρείτε απαραίτητα για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
  • Δικαίωμα εναντίωσης: έχετε δικαίωμα να αντιταχθείτε στην επεξεργασία.
  • Δικαίωμα διαγραφής: έχετε δικαίωμα να ζητήσετε να διαγράψουμε δεδομένα σας.

Μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματά σας στέλνοντας e-mail στη διεύθυνση info@thinx.gr ή επιστολή στην ταχυδρομική μας διεύθυνση ή καταθέτοντάς μας οι ίδιοι το αίτημα αυτοπροσώπως, στη διεύθυνση μας. Για να εξετάσουμε ένα αίτημα που σχετίζεται με την εικόνα σας, θα πρέπει να μας προσδιορίσετε πότε περίπου βρεθήκατε στην εμβέλεια των καμερών και να μας δώσετε μια εικόνα σας, ώστε να μας διευκολύνει στον εντοπισμό των δικών σας δεδομένων και στην απόκρυψη των δεδομένων τρίτων εικονιζόμενων προσώπων. Εναλλακτικά, σας δίνουμε τη δυνατότητα να προσέλθετε στις εγκαταστάσεις μας για να σας επιδείξουμε τις εικόνες στις οποίες εμφανίζεστε. Επισημαίνουμε επίσης ότι η άσκηση δικαιώματος εναντίωσης ή διαγραφής δεν συνεπάγεται την άμεση διαγραφή δεδομένων ή την τροποποίηση της επεξεργασίας. Σε κάθε περίπτωση θα σας απαντήσουμε αναλυτικά το συντομότερο δυνατόν, εντός των προθεσμιών που ορίζει ο ΓΚΠΔ.

  • Δικαίωμα υποβολής καταγγελίας

Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι η επεξεργασία των δεδομένων που σας αφορούν παραβαίνει τον Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679, έχετε δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία σε εποπτική αρχή.

Αρμόδια εποπτική αρχή για την Ελλάδα είναι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων, Κηφισίας 1-3, 115 23, Αθήνα, https://www.dpa.gr/, τηλ. 2106475600.

Μοιραστείτε το :